Aktuality

Biela pastelka

poradna

 

Biela pastelka je symbolom neviditeľných línií, symbolom sveta nevidiacich. Prostredníctvom bielych pasteliek cez verejnú zbierku pomáha Únia nevidiacich a slabozrakých (občianske združenie) začleňovať sa do spoločnosti takto hendikepovaným ľuďom.

Už 10. ročník verejne zbierky sa konal 21. septembra vo vyše 120 mestách Slovenska, medzi nimi i v Zlatých Moravciach. V uliciach, obchodoch, inštitúciách bolo možné stretnúť tri dvojčlenné tímy študentov GJK.

Prispieť v tento hlavný deň zbierky bolo možné kúpou spinky v tvare bielej pastelky. Cena pastelky bola 1 €, no ľudia prispievali aj vyššou sumou. Ktokoľvek môže prispieť do konca roka aj prostredníctvom poslania prázdnej SMS správy v hodnote 1 € na číslo 820, vložením príspevku na účet verejnej zbierky 4030016212/3100.

Vyzbierané peniaze sa použijú na výskum, špecializované sociálne poradenstvo a realizáciu kurzov nevyhnutných pre každodenný život zrakovo postihnutých ľudí. Predsedníčkou únie v našom meste je Matilda Zemanová, so 47 členmi sa stretáva v Dennom centre (bývalý klub dôchodcov) na Mojmírovej ulici 6.

A. Mondočková

TPS

Eva Blahová, Gabika Mikulcová z GJK.

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button